#1 Allsystems schampo

Erbjuder ett brett sortiment eftersom det finns flera olika typer av pälsar, allt från mjuka till sträva.

Serien erbjuder schampo med en blandning av fettsyror som är extraherade från kokosolja och veteproteiner. Dessa har närande, fuktgivande, mjukgörande, anti-åldrande och talgåterställande egenskaper. Effektiviteten baseras även på Collagen som har kraften att göra pälsen starkare och mer elastiskt.

Vi hittar också botaniska extrakt för att lägga till färgreflektioner och E-vitamin som med dess antioxidantegenskaper skyddar huden genom att förhindra skador på cellmembranet.

För att få ett utmärkt blekningsschampo har laboratorierna använt en naturlig enzymatisk verkan som aktiveras i kontakt med vått hår och varar i 5 minuter; denna enzymatiska verkan är helt naturlig och mycket effektiv.

För allt krusigt eller hård päls som behöver volym eller avfettning, utnyttjar #1 Allsystems styrkan hos citrusfrukter. Bland annat citronsyra, eller de värdefulla egenskaperna hos aloe vera, salvia, eukalyptus och rosmarin som ingredienser för dess produkter. Dessa ingredienser ger fukt, skydd och styrka till håret. De har även antiinflamatoriska, antiseptiska och renande egenskaper och är användbara mot överskott av fett.

#1 All Systems balsam 

Serien erbjuder två typer av balsam och vissa lotioner och krämer.

De ingredienserna som används för att förstärka produkternas effektivitet är morotsextrakt, druvextrakt,  panthenol och glycerin. Dessa ingredienser har tillsammans en fuktgivande, mjukgörande, lugnande, anti-åldrande och antiinflammatoriska egenskaper Detta är idealiskt för hud och torr päls då det ger näring till pälsen från roten och förhindrar uttorkning, opacitet och bräcklighet. Speciellt krusig päls lider mer av detta problem och måste vara ordentligt hydratiserat. Glycerinets egenskaper hjälper även till att avvisa smuts och ger en glansig yta. Kollagen är även en värdefull ingrediens som bibehåller elasticiteten och toniciteten i hud- och pälsvävnaderna.

De tre olika färgbalsamen utnyttjar också egenskaperna hos silkesaminosyror som kan omstrukturera och skydda pälsen. I balsam finns det också ädla oljor: till exempel är lanolinolja som är väldigt närande.

#1 All Systems balsam finns för alla individuella behov.

#1 All Systems spray och lotions

Till dessa används en mängd olika vegetabiliska ingredienser för att ge näring och fukt till huden och pälsen.

Här har #1 Allsystems vårdande balsamspray, till exempel Fabulous Grooming Spray som sprider en delikat doft på pälsen. Extrakt av kamomill, nässlor, rosmarin, panthenol och silkesaminosyror som ger näring, fukt och glans till pälsen.

3D Volumizing Spray har bland sina värdefulla ingredienser panthenol, veteproteiner och ricinolja. Dess lätta sammansättning är oljig, ger en lätt doft och förlänger effekterna av grooming över tid. Med båda sprayerna är den slutliga effekten ett mycket naturligt hår vid både beröring och lukt. Passar perfekt på utställning och även till vardags för att kunna visa upp en hälsosamt vårdad och glansig päls.

Fortsätter vi att observera sammansättningen av produkterna hittar vi en mycket lätt blekningsgel med glycerin och keratin av högsta kvalite. Keratin är ett mycket värdefullt protein, sammansatt av aminosyror som innehåller vitaminer och spårämnen. Liksom hos människor är keratin viktigt för hudens och hårets hälsa.

När det gäller hundrasen, föds pälshåret från strukturer i dermis som kallas "hårsäckar" och vid foten av follikeln finns en liten papilla som producerar keratin, som är huvudkomponenten i håret och huden.

När keratin finns i goda mängder i huden och håret är pälsen blank, stark, väl närad och frisk. Det finns förhållanden som kan leda till försämring av keratinstrukturen i hår och hud, dvs. när produktionen av keratin börjar minska och därefter tappar pälsen sin hälsosamma glans. Vid denna tidpunkt kommer användningen av keratinprodukter att vara väldigt användbar för att återställa skönheten och hälsan för hela pälsen